Koorporativna društvena odgovornost

CSR aktivnosti

Briga o užem i širem društvenom okruženju je naša svakodnevna vodilja. Kroz naše aktivnosti pomažemo zajednicama uz poštovanje okoline kako bi se obezbedili zdraviji životni uslovi.

Uska saradnja sa upravom Opštine Senta je samo jedan dokaz našeg učešća. Pomoć školama u vidu donacije labaratorijskih pribora, oprema za učionice i nameštaja takođe je deo naših CSR aktivnosti.

biospringer osnovna skola petefi sandor
biospringer pr aktivnosti

Investicije

U cilju da održimo konstantan kvalitet proizvoda i da pratimo zahteve potrošača neprekidno ulažemo i tražimo inovativna rešenja za ekonomičnije i održivije procese. Za nas su to izazovi, koji nas podstiču. Proširivanje kapaciteta za odlaganje osnovnih sirovina je posebno bitno za fabriku i zato smo 2021. investirali u izgradnju rezervoare za melasu.

 

2020. godine smo sagradili sistem za uparivanje koji je jedinstven za ovu regiju. Evaporator zatvara krug proizvodnog procesa tako da se od nusproizvoda svežeg kvasca dobijaju proizvodi koji se koriste u poljoprivredi. Tokom proteklih 10 godina kvalitet proizvodnje poboljšava investicija u prečistač otpadnih voda koja znatno doprinese očuvanju životne okoline. 

Takođe je veliki akcenat na procesnoj vodi koji utiče na kvalitet proizvoda zato je odluka ulaganja u izgradnju fabrike vode kao jedno od prvih koraka.

biospringer srbija senta
biospringer srbija senta