Safralic

SAFRALIC

SAFRALIC

Proizvod koji se dobija prilikom proizvodnje kvasca pod nazivom SAFRALIC vinasa predstavlja proizvod koji se upotrebljava u ishrani domaćih životinja kao izvor proteina. Ujednačenim kvalitetom proivoda moguće je obezbediti efikasnu dopunu proteinske hrane tokom cele godine.

Prednosti upotrebe:

  • Rentabilna priprema hrane
  • Stimulator apetita zahvaljujući sadržaju glutamine
  • Upotrebom obezbeđuje se ujednačen i kvalitetan izvor proteina tokom cele godine
  • Povoljnija – bolja homogenizacija pripremljene hrane
  • Prirodan proizvod biljnog porekla
  • Garantovano bez prisustva GMO

 

Pored izvora proteina važnu ulogu u ishrani domaćih životinja ima i zahvaljujući visokom sadržaju betaina, koji je efikasniji od kolina, uz to je biljnog porekla jer potiče od šećerne repe. Betain pomaže u ishrani domaćih životinja kod probave proteina, naročito kod starijih životinja se preporučuje njegova upotreba, iz razloga što kod starijih životinja dolazi do umanjenja svarljivosti hranljivih materija.
Sadrži za domaće životinje korisne makro i mikroelemente takođe i aminokiseline.

Prednosti upotrebe kod proizvodnje granulisane hrane za domaće životinje:
Kod upotrebe u količini od 1 – 3 % utiče na stabilizaciju unetih proteina, povećava elastičnost granula, poboljšava homogenizaciju finalnog proizvoda. Nanošenjem na gotov granulat formira prevlaku u obliku filma na površini granula, čime se sadržaj vlage duže može sačuvati.
Na osnovu praktičnih iskustava 2 – 3 % je povećana elastičnost granula, što ima pozitivni efekat na smanjenje troškova proizvodnje.